14:00

Dingle AIK F-11

Referat: IBK Kungälv F10/11/12 - Dingle AIK F-11

Dags för F-11 seriens andra match. Denna gång en bortamatch mot Kungälv. Ett Kungälv som vi mötte i blå serie under förra säsongen. Tobias hade hämtat ut våra nya ledarkläder, så vi var i alla fall väldigt snygga och fräscha på bänken...

Vi mönstrade 11 utespelare och en målvakt. Samtidigt som vår match spelade ju F-09 matvh mot Kärra, så vi var uppdelade idag.

Före match var det mycket prat om att spela vårt spel och försöka hålla uppe ett högt tempo. Mycket skott på mål och alltid spelare framför deras mål. Vi lyckades med ett par av sakerna i första perioden, men inte det första. Kungälv hade ett ganska lågt tempo och vi drogs med i det. Vi fick inte riktigt igång "vårt" spel, utan jagade onödigt boll som Kungälv oftast var först på. Vi hade helt klart det bättre spelet, men var lite på hälarna och ville inte vara föst på boll.
Trots detta är det vi som startar målskyttet och 0-1 kommer på skott av Lindsay med pass av Mileja.
Innan periodpaus gör Lindsay även 0-2 med pass av Fébe.

Periodpaus och vi försöker få fram budskapet om att vi kan bättre vad gäller tempot. Höjer vi tempot kommer vi att komma in i vårt passningsspel och det hade Kungälv inte kunnat stå emot. Andra perioden fortsätter lite som den första, även om vi stundtals har bra tryck på Kungälvs sida. nackdelen med att vara lag med spelövertag är att man tillslut blir lite nonschalanta och trycker upp både backar och allt. Kungälv får komma igenom med flera farliga kontringar och vi stoppar de flesta. Några rinner igneom men stoppas effektivt uppav en storspelande Emilia i mål. Över lag har Dingle totalt spelövertag och det känns aldrig riktigt farligt bakåt, även om Kungälv får flera kvalificerade chanser.
Ohotade måldrottningen för dagen utökar till 0-3 i andra perioden med pass av Stina J.

Tredje perioden och vi får upp tempot lite. Lite justeringar i formationerna, mest för att låta några spelare testa nya positioner. Passningsspelet börjar sitta, men Kungälv dubblar ofta i försvaret och vi får två spelare på oss vid uppspel och har svårt att komma framåt. Ett ettrigt försvarsspel gör att vi bara kommer till halvbra chanser. Kungälv däremot får ett par bra genomstickare mot vårt mål, men Emilia fortsätter storspela. Vid ett läge är det öppet mål för Kunälv och bara att lägga in den. Man hörde mammor och pappor på Kungälvsläktaren redan börja ropa när Emilia gör årets TV-räddning med en klockren slängning och det är igenspikat! Time-out vid 7-8 minuter på klockan för att göra om formationerna lite igen. Med två minuter kvar sätter Stina Ö slutresultatet 0-4 utan assist. Stina J har passat in bollen från kanten och Stina Ö får göra både två och tre försök att skicka in den. Efter två returer från Kungälvs målvakt sitter den i nätet och matchen är stängd.

En bra laginsats där många lyfte sig över sin vanliga nivå. Jättekul! Överlag dock lite lågt tempo och vi har svårt att komma igång med "vårt" spel denna match. Dock en schysst och sportslig match! Lyfter Emilia lite extra idag, som får hålla nollan på sin första seriematch och det var välförtjänt efter många fantastiska räddningar!